Labdarúgás
Ez pontosan így van. Mindenki copfocskázik.
d) Őszintén, engem ledöbbentett a képkocka, amikor gólörömnél volt 4 emberke a képen, és nem "angol". Persze ott is régóta megy a kavarodás, elég csak megnézni London összetételének változását egy évtized alatt..
e) Lásd még Robben. Ez taktika és összetétel függő. Jó lehet ez. "Egy cseled van, haver", ezzel sincs baj, ha mindig meg tudod csinálni. :D Ha valakinek gyengébb a jobb lába, akkor tudod, hogy úgyis befelé cselez (ha nem tufa fejben a védekező játékos), de ez is járható, ha van dinamika, labdabiztosság, lendület, sebesség, terület - egy-egy faktor olykor elég ehhez. Amúgy ez még meccsen is változhat, nálunk is volt gyakran olyan, hogy a kezdő felálláson változtattunk - cseréltünk olyannal, akikkel rentábilis volt a játékunk; mondjuk ehhez kell az edzőbá rugalmassága is, meg jelzése, hogy szabad kezet ad, különben cseszhettük. :D Aztán már hobbi szinten többnyire én (is) irányítottam az ilyen jellegű shifteket, ahol nem volt más kompetens, ahol meg többen voltunk, ott meg átbeszéltük a meglátásokat.
Alapvetően szerintem nem baj Yamal jobb oldali játéka, bár hozzáteszem, ebben a kölökben van potenciál egy univerzálisabb stílus felépítésére, őt lehetne több helyen idomítani, és akkor meccsen belül is többször lehetne variálni.
Belgák: vannak nagyon jó csapataik, sőt olykor kifejezetten jó játékot képviselnek, csak szimplán nem komálom őket. XD
a) egyetértek, ilyen a sportban nem történhet meg.
b) szintén vicc, csak Észak-Amerika miatt csinálták
c) VAR az egész VB-n vicc volt
d) nem vagyok érzékeny lelkű, de engem jobban zavar, mikor egy "angol" klubcsapatban nincs angol játékos a keretben
e) Hajdu B. Pistán kívül mindenki dilettáns volt. Henrik amúgy nekem is szimpi volt
Yamal biztosan ügyes gyerek, de magyarázza meg nekem valaki, hogy egy abszolút ballábas srácot miért kell jobb szélen játszatni?
Én szeretem a belgákat, amúgy. A 2018-as csapatuk hibátlan volt. :)
Az argentínok mindig is cigányok voltak, 1978 óta (azóta nézek focit) rühellem őket.
Nyilván az volt a nagyobb szenzáció.
sztem meg nem, Baggio zik mki a mai napig
fogalmuk sincs hogy harman is kihagyták
66 éves volt csak. Állítólag már régóta beteg volt. :(
A valaha volt egyik legjobb védő, akit láttam játszani. ..és sokan a 94-es döntőben kihagyott tizije után emlékeznek rá valószínűleg.
Franco Baresi
Nah, szóval, abból, amit láttam, a VB-ről +/-:
* Több szempontból mélypont a 2026-os VB.
a) A Trump eset, hát a kurvaanyját. Ilyen van? Itt mindenki hülye? Aztán megmagyarázza egy totál bullshittel ("nem tudom a szabályokat, ezért rákérdeztem"; aha, persze.). Persze az Infantilino nevű főbohóc nyilván partner.
b) Szóba került Infantilino, szerintem nem kell ragozni, gondolom szereti a zöldhasút. Eleve a bővítés egy vicc. A kvóták vicc. Az, hogy zárható stadionokban ivószünet van, vicc. Negyedelve b+ a focit, mint az amerikai dobálós kézbenlabdávalfutós focit. Vicc. Csurran-cseppen.
c) A VAR alkalmazása, hát. Vicc. Messi talán minden idők legjobbja (nem sok értelme van az ilyeneknek, de valid résztvevő), de attól még az a talpalás csúf volt, "mi lett volna, ha nem messi csinálja". Ennek megint nincs már relevanciája, de az igazsághoz tartozik.
d) Érzékeny lelkűek most gyorsan hunyjanak itt szemet: szóval, tetszik, nem tetszik, de aki azon okoskodik, hogy a migráció - illetve ezzel kapcsolatos problémák nem valósak, azok nézzék meg a 85-ös francia válogatottat, meg a mostanit. Jelenleg az a pár fehérbőrű (?) is afrikai, gyarmati származású. Nézzétek meg a német válogatott összetételét. Vagy a svájci támadókat. Lehet sorolni.
Biztos, hogy ezt akartuk? Csak érdeklődöm...
e) Szakkommentálás, kommentálás.
Ritkán nézem, hallgatom ezeket, mert egy: nem érdekel, kettő sokszor nincs is értelme.
Minden világeseményre jut egy új kifejezés, amit be kell "magolni" és orrba-szájba mondani, most ez az "átmenet" volt. (lehet nem most jött elő, mert mint mondtam, ritkán hallgatok bele, főleg úgy ilyen Simek, a házmester szintű szakértők miatt).
Amikor 3 mondatban nyolcszor hallod az átmenet kifejezést, priceless... Na, most éppenséggel nem sokkal idegesítőbb a presszing kifejezésnél. Azt is nagyon szeretem. Ez az adjuk el magunkat szakértőnek, mert mondunk valami hangzatos szakzsargont. Ráadásul nem is magyarul. Ami megint csak a manapság divatos idegen kifejezés beemelése a nyelvbe, szimpla álműveltség. Pressing. Oké, értem, de milyen pressing? 5+ féle "pressinget" tudnék kapásból mondani, de ezt szinte sose mondják ki (mert amúgy fingjuk nincs mit kéne látni), egyedül Hegedűs Henrik, akitől ilyet lehetett talán látni elemzés gyanánt. Pl. a spanyoloknál négyes-tengely tolódás (Pinyőbá nem oan huje :) ).
A bronzmeccs kommentátori "micsoda meccs" értékelés. Hanem egy nagyon durván Milintetipszmikszűté? borzalom volt. Ilyen nem-védekezés esetén mi nagyon durva dolgokat kaptunk edzőbától, csak mondom. Kb. a vérlázító kategória volt profi futballnak álcázva...
+ A legjobb helyre került a Jules Rimet kupa. Ez a győzelem kedves a szívemnek, mert de la Fuente csapatösszeállítási elve, ami számomra mindig is hiányzott a futballból, és ez tetszik. Persze ez önmagában kevés lenne, de itt tényleg az van, hogy a tehetség mellett a csapatszellem, alázat - plusz a taktika, összeállt. Persze Yamal kakukktojás picit, azért a vérében benne van a "kurvaság", de amennyire tudni lehet, azért nyesegetik azt. Nyilván csak viselkedési dolgok miatt nem lehet kihagyni egy ilyen tehetséget, kezelni kell. Szóval ez a szervezettség, taktika, fegyelem, megérdemelt mindent egybevetve a végső győzelem, mindezt úgy, hogy nem "sztárcsapatról" beszélünk.
+ Meglepi csapatok, pl. Zöld foki szigetek, most több is volt.
+ A legjobb játékos díj is jó helyre került.
+ Amúgy voltak jó meccsek is, számomra meglepő technikai elemekkel, akiktől nem vártam volna. Jó lenne, ha a jappók szintet tudnának lépni, vagy akár Marokkó, ...
---
Nyilván mit szeressek a belgákon, de azért Curtois-t sajnálom, mint embert, megsérül, és jött Lammens (?) csereként, erre részben az ő hibájából kapják a kiesést jelentő gólt, azért ez nagy dráma.
Függetlenül a körülményektől, azért jó, hogy Messi ennyi idősen így tud búcsúzni (talpalást most engedjük el), szebb vég, mint CRonaldo.
Hirtelen ennyi fejből, emlékből.
Kevin Keegan
Nem láttam, mert elég halovány mennyiség, amit látok - a buzeráns időpontok miatt, ebből a VB-ből ,így a vonatkozó szarságok se nagyon kerülnek elém. :)
Meg hát ilyen a néplélek is, a barom Trump hülyeségét akkor se tudnám elkerülni, ha akarnám, mert ugye 812 egyéb "csatornán" baszódik az arcomba.
Meg mém is készült egy szakajtonyi
Úgy néz ki nem végleges, mert a belgákok apellálnak, legyen így, függetlenül attól, hogy egyébként róluk mit gondolok.
Hajrá Brazília.
Jah, bocs, #nemide
A téma korábbi beszélgetései itt érhetőek el:
https://forum.centerice.hu/hozzaszolasok.php?altema=Labdar%FAg%E1s&tema=Offtopik&elso=0&utolso=40
labdarúgás témaindító
Hozzászólás csak bejelentkezve
Regisztrálj és lépj be a CenterIce fiókoddal, és már csatlakozhatsz is a beszélgetéshez!
A fórumban a kiadvány regiszrált látogatói kapnak lehetőséget magánvéleményük kifejezésére. Ezen vélemények nem tükrözik a kiadó szerkesztőségének álláspontját.
© 2001-2026 CenterIce - Minden jog fenntartva.

Franco Baresi